Hoe zorg je voor een lasergesneden sieraad van acryl en hout?

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat onze pins en broches nice en shiny bij jou aankomen, en we vertellen je graag wat jij kan doen om ze zo nice en shiney te houden!

Onze sieraden zijn gemaakt van lasergesneden acrylaat en hout. Ondanks dat dit 2 duurzame materialen zijn, zijn ze niet onverwoestbaar en is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan.

De broches (met een houten achterkant) zitten verpakt in een mooi doosje, we raden je aan je broche daarin te bewaren als je hem niet draagt. De pins zitten niet in een doosje, maar geven je wel een goed excuus om voor een mooi doosje te shoppen :-)

Als je onze pin of broche draagt, let dan op als je een rugzak over je schouders slingert, je sjaal of jas aantrekt of je lief een dikke knuffel geeft. 

Zorg ervoor dat je sieraden niet nat worden. Onze pins (zonder houten achterkant) kunnen prima tegen een regenbui, maar ga er niet mee zwemmen en probeer ze zo snel mogelijk af te drogen. Onze broches (mét houten achterkant) zijn niet geschikt voor vochtige omstandigheden omdat het hout dan kan gaan werken. Dus bewaar deze ook liever niet in de badkamer terwijl je een hete douche neemt.

Wees ook voorzichtig met parfums, zonnebrandcrème, insectenwerende middelen en vochtinbrengende crèmes. Soms kunnen deze stoffen reageren met het acryl en verkleuring of textuurverandering veroorzaken. Het is slim om je broche of pin pas op het allerlaatst op te spelden, nadat je parfum hebt opgedaan.

Schoonmaken

Je hebt niet meer nodig dan een microvezeldoekje om stof en vingerafdrukken te verwijderen. Zorg ervoor dat je doek schoon en stofvrij is en wrijf heel lichtjes om krassen op het oppervlak van het sieraad te voorkomen. Als dit niet voldoende is, kun je de doek licht vochtig maken met wat water. Gebruik in geen geval een middel zoals Glassex, omdat dit het acryl aantast.

Als je hier nog vragen over hebt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!